A párpolitika maradjon a frakcióhelyiségben!?

Kedves pécsiek, örömmel jelenthetjük: a Városházán rend van. Aki nem hiszi, okuljon a Jobbik példáján.

Történt ugyanis, hogy Fogarasi Gábor önkormányzati képviselő (Jobbik) beballagott Pécs város jegyzőjéhez, kérvén, hadd tartson sajtótájékoztatót a Jobbik által javasolt bérunióról. Úgy gondolta ugyanis, hogy a bérek rendezésével az összes pécsi képviselő egyetért, ezért a témának a Városházán a helye. Fogarasi elmondása szerint a jegyző ugyan nem volt bent, de az aljegyző fogadta. Az ő útmutatása alapján el is ment a kijelölt ügyintéző személyhez, akivel időpontot és helyszínt egyeztettek. Úgy tűnt, minden rendben is lesz, ám később jelentkezett az aljegyző, hogy mégsem fog menni a dolog. Fogarasi arra a kérdésre, hogy pontosan mi az akadálya ennek, konkrét választ állítólag nem kapott. Ő ugyan annyiban hagyta a dolgot, minket azonban furdalt a kíváncsiság, mégis mi állhat a háttérben. Rá is kérdeztünk a városházán.

A válasz pedig így hangzott: "a Városházán az érvényben lévő, s minden a közgyűlésben jelen lévő politikai erő által ismert és elfogadott rend szerint a helyi közügyeket érintő témákban tarthatnak sajtóeseményeket a politikai pártok a hivatalos helyiségekben (tárgyalók, bizottsági terem). Országos jellegű, illetve kifejezetten a pártok politikai tevékenységéhez - és nem a helyi önkormányzati feladatokhoz - kapcsolódó témák esetén az adott párt által használt a városházi frakcióhelyiség áll rendelkezésre. Minden, a közgyűlésben megjelenő párt rendelkezik ilyen helyiséggel. Ez utóbbi használatára természetesen ez esetben is lett volna lehetőség."

Ennyi. Ahol rend van, ott rend van. Megfelelő helyen a megfelelő témákat. Az "országos jellegű, illetve kifejezetten a pártok politikai tevékenységéhez" kapcsoló ügyek csak maradjanak a frakcióirodákban. Kivéve, ha éppen szavazni kell róla az önkormányzati ülésen. Vagy ilyen még soha ne lett volna...?

A sajtótájékoztatót egyébként a Jobbik megtartja majd egy másik helyszínen.

forrás: http://szabadpecs.hu/metal/item/200-a-partpolitika-maradjon-a-frakciohelyisegben